Apasati pe imagini pentru vizualizare
Bazarul turcesc din Lipova este situat la capatul strazii Nicolae Balcescu. Provine probabil din a doua etapa a stapanirii otomane (1613-1716), fiind una dintre cele mai vechi cladiri din oras. Adapostea negustorii veniti cu marfuri din Imperiul Otoman si din cele trei tari romane.
Din constructia initiala s-au mentinut multe elemente, precum fatada decorativa cu fronton triunghiular, arcadele si pilastrii, in dosul carora exista un larg pasaj pentru cumparatori.
In centrul cladirii se gaseste un frontispiciu triunghiular, decorat cu 5 discuri ceramice figurale, care par a fi de provenienta mai tarzie. Sub bazar se pastreaza o uriasa pivnita, folosita initial pentru magazii.
Figureaza in catalogul monumentelor Semilunii in lume si este unic pe teritoriul romanesc.
Si in prezent se desfasoara aici un intens comert.
Bazarul turcesc din Lipova este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Bazarul turcesc din Lipova
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Arad
Coordonate GPS: 46.0932045,21.6968155
Lacul Taut este un lac de acumulare situat in comuna Taut, la 55 de km de Arad, in zona de contact a Dealurilor Cigherului cu Muntii Zarandului.
Accesul se realizeaza din drumul judetean 709 Arad-Sir
Actuala cetate a Aradului este unul din cele mai importante monumente istorice existente, in momentul de fata, in zona de vest a tarii.
Ridicata in a doua jumatate a secolului al XVII -lea, cetatea a
Palatul Administratiei Financiare, cunoscut si ca Trezoreria este un edificiu situat pe Bulevardul Revolutiei, nr. 77 municipiul Arad.
A fost construit la sfarsitul secolului XIX in stil eclectic cu
Biserica romano-catolica Sf. Anton de Padova a fost construita intre anii 1902-1904. Este un edificiu monumental cu o inaltime de 56 m, construit pe locul Bisericii Minorita, dupa planurile arhitectul
Pestera Sinesie se afla pe malul raului Mures, in Muntii Poiana Rusca, localitatea Caprioara, judetul Arad si este declarata Rezervatie Naturala, constituind rezervatie speologica de importanta locala
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.