Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Sturdza din Barlad se afla pe strada Vasile Parvan nr.4 si este o cladire monument, construita la sfarsitul secolului al XVIII-lea, apartinand spatarului Alexandru Sturdza.
In aceasta cladire isi dadeau intalnire boierii unionisti barladeni cu Alexandru Ioan Cuza, nascut la Barlad, in anul 1820. Cladirea a fost donata orasului de catre urmasii familiei Epureanu.
De-a lungul timpului aici a functionat Administratia financiara, apoi Judecatoria Barlad. Din anul 1978, cladirea a trecut in administrarea muzeului, fiind inscrisa pe lista monumentelor pentru a fi salvata de la demolare.
Intre anii 1980 si 1993, cladirea a fost consolidata, devenind sediul sectiei de arta, unde au fost expuse 7 colectii intrate ca donatii in patrimoniul muzeului: arta romaneasca si universala si istorie militara.
Sursa
Casa Sturdza din Barlad este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Sturdza din Barlad
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Barlad
Coordonate GPS: 46.2339783,27.6737194
Manastirea Rafaila se afla in comuna Todiresti, judetul Vaslui si este manastire de calugari cu viata de obste, in prezent sunt 12 vietuitori.
Biserica de zid a fost ridicata in 1834 si sfintita de M
Rezervatia naturala Padurea Harboanca este situata pe versantul drept al Vaii Barladului, in apropierea satului Brahasoaia, comuna Stefan cel Mare, la aproximativ 1,5 km stanga de soseaua DN 24B Vaslu
Manastirea Sfintii Imparati Constantin si Elena de pe Movila lui Burcel este situata pe teritoriul comunei Miclesti, judetul Vaslui. Ea a fost infiintata in anul 1996 prin stradania arhimandritului St
Biserica de lemn Sfantul Nicolae din satul Cetatuia, comuna Puiesti este una dintre cele mai vechi biserici din eparhia Husilor care isi pastreaza inca aspectul initial.
A fost ctitorita de obstea ca
Biserica domneasca Adormirea Maicii Domnului din Barlad se afla pe strada Victoriei nr.1 si a fost ridicata in secolul al-XVII-lea de domnul Moldovei, Vasile Lupu, pe locul unei biserici despre care s
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.