Biserica Sfantul Anton – Curtea Veche din Bucuresti reprezinta un monument istoric zidit de Voievodul Mircea Ciobanul (1545-1553 si 1558-1559) probabil in a doua domnie, ca Biserica Domneasca.
Edificiul amplasat in centrul vechi al Bucurestiului - Lipscani a servit timp de doua secole drept loc de incoronare a domnilor Tarii Romanesti.
Dintr-un document datat 20 octombrie 1758, reiese faptul ca Voda Constantin Mavrocordat a marit biserica, adaugandu-i doua paraclise alaturi, daramate de arhitectii lui Bibescu Gheorghe si Barbu Stirbei (1842-1843; 1849-1856). Urmele zidurilor fostelor paraclise se vad foarte bine in curtea bisericii, sub forma unor pavaje peste temelii.
Dupa incendiul din 23 martie 1847 pictura este refacuta de profesorul C. Lecca. La 22 martie 1852, dupa ce lucrarile de restaurare au fost incheiate, a avut loc hirotonosirea bisericii de catre Mitropolitul Nifon, cand s-a adaugat si cel de al doilea hram „Sf. Antonie cel Mare”, pe langa primul hram „Bunavestire”.
Ceea ce caracterizeaza acest tip de biserica cu plan triconc, este structura naosului acoperit cu o bolta cilindrica unitara, intrerupta de o turla in dreptul absidelor laterale. Impresia de monumentalitate a interiorului este sporita de faptul ca naosul si pronaosul formeaza o singura incapere.
Biserica Sfantul Anton este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Sfantul Anton
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.430033,26.102082
Lacul Floreasca este un lac antropic din Bucuresti, sectorul 1, amenajat pe cursul raului Colentina, ce are in amonte Lacul Herastrau si in aval Lacul Tei.
Are o suprafata de 70 ha, o lungime de 3 km
Manastirea Antim reprezinta unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectura din Bucuresti, apartinand prin decoratie si conceptie stilului brancovenesc.
Ea a fost construita intre 1713-1715,
Adresa: Bd. Gheorghe Magheru, nr. 27, et. 1
Pentru o perioada, spectacolele teatrului se vor juca la Sala Rapsodia din str.Lipscani nr.53
Telefon casa de bilete
021.317.85.90
Telefon: 021-3171169
F
Schitul Darvari a fost ctitorit de caminarul Mihalache Darvari in anul 1834.
Acesta se afla in Bucuresti, in sectorul doi, pe strada Schitul Darvari, ferita de ochii trecatorilor preocupati de grijil
Muzeul Comunitatii Evreiesti este situat in incinta Templului Unirea Sfanta Ahdut Kodes, pe strada Mamulari nr.3, sector 3, localitatea Bucuresti.
A fost deschis in anul 1978, fiind structurat pe dom
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.