Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Arta Vasile Grigore se afla pe o strada de legatura intre Stirbei Voda si Calea Grivitei, la etajul intai al unei case in care arta plastica si decorativa aleasa, lemnul lucrat, obiectele de cult sau stampele japoneze sunt la mare pret.
Muzeul se desfasoara pe doua nivele unde piesele sunt dispuse in cinci sali, reprezentand sapte sectiuni mari (pictura, grafica, sculptura, arta populara romaneasca si arta decorativa europeana, orientala si extrem-orientala). Spatiile de expunere comunica intre ele printr-o scara interioara, pe al carui palier, o serie de exponate introduc vizitatorul in tematica salilor in care va pasi.
Dragostea pentru arta populara romaneasca a maestrului Vasile Grigore si pasiunea de a aduna obiecte autentice care sa ilustreze varietatea motivelor decorative au dus la alcatuirea unei colectii etnografice deosebite, la care au contribuit diferite genuri de arta.
Colectia sa de discuri, biblioteca sugereaza cu mare acuratete care sunt directiile care l-au influentat pe artist si pe colectionar in acelasi timp. Pentru fiecare dintre cele sapte sectiuni ale colectiei, de la pictura si grafica pana la stampe japoneze, de la icoanele romanesti pe lemn si pe sticla pana la covoarele orientale, biblioteca a fost in permanenta pentru maestrul Vasile Grigore un instrument de indrumare in demersul sau artistic.
Program de vizitare: miercuri-duminica 09-17.
Sursa
Muzeul de Arta Vasile Grigore, Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Arta Vasile Grigore, Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.4422569,26.1078682
Monumentul Atlas reprezinta o lucrare de decor urban aflata in Parcul Cismigiu si al carei autor este necunoscut (in trecut gradinile familiilor mai instarite erau adesea ornamentate cu diferite sculp
Cladirea Ministerului de Interne a fost construita din ordinul regelui Carol al II lea in 1938.
Edificiul prezinta importanta istorica, Ceausescu tinandu-si ultimul discurs de la balconul ministerulu
Lacul Straulesti este situat in nord-vestul Bucurestiului, sector 1, pe cursul raului Colentina.
Are o suprafata de 33 ha, lungime de 2.3 km, latime intre 100-300 m si adancime intre 1-5m.
Pe malul
Biserica Ghica Tei (Teiul Doamnei) a fost construita de domnitorul Grigorie Dimitrie Ghica impreuna cu fiul sau si terminata in 1833.
Edificiul constituie un monument de arhitectura cu totul aparte,
In parcul Kiseleff se afla Bustul lui Ovidiu (latina: Publius Ovidius Naso - 20 martie 43 i.Hr - 17 d. Hr.), realizat in anul 1927 de catre sculptorul Corneliu Virgiliu Medrea.
Publius Ovidius Naso a
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.