Apasati pe imagini pentru vizualizare
La fel ca alte parcuri din Bucuresti, pozitionarea parcului Tei a fost gandita pe malul unui lac, in urma unui proiect inceput in 1935 de profesorul Dorin Pavel, sub coordonarea lui Nicolae Caramfil. Lucrarile insa au fost oprite in 1939 odata cu venirea razboiului, repornite la finalul lui si incheiate in 1950 in cazul parcului 8 Mai, cum se numea in trecut parcul.
In anul 1948 parcul detinea un spatiu pentru spectacole ocazionale, o zona destinata distractiei copiilor si un restaurant.
Cea mai mare atractie a parcului a fost trenuletul de plimbari pus in functiune in 1951, format dintr-o locomotiva si 2 vagoane, supranumit o "minune a tehnicii mondiale" in acea perioada. Plimbaretii puteau admira un piesaj superb din trenulet, ce traversa malul lacului Tei pe o distanta de aproximativ 1,5 km. Functionarea lui a fost sistata in 1970, cand in locul sau s-a construit o linie de tramvai (ce leaga azi Tei-ul de Pipera).
Dupa anii 1980 zona a intrat in declin pana in 2002 cand autoritatile au inceput infrumusetarea substantiala a parcului.
Parcul Tei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Parcul Tei
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.464783,26.123997
Desi consruit in epoca de inflorire a stilului arhitectuarla brancovenesc, lacasul, ridicat de spatarul Mihail Cantacuzino si terminat la 1 mai 1699, prezinta alte trasaturi decat monumentele din acea
Foisorul de Foc este o cladire de 42 metri înaltime din București aflata intre Obor, Calea Moșilor si Nerva-Traian, mai precis: la intersecția strazii Traian cu bulevardul Regele Ferdinand, in ime
Manastirea Antim reprezinta unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectura din Bucuresti, apartinand prin decoratie si conceptie stilului brancovenesc.
Ea a fost construita intre 1713-1715,
Biserica Scaune din Bucuresti este situata pe strada Scaune, nr. 2, sector 3.
A fost ctitorita in anul 1611 de catre Atanasie de la Tarnovo.
Edificiul monahal poarta hramul "Nasterea Maicii Domnul
Adresa: str. C.F. Robescu, nr.18 A, sector 3
Acces: B-dul Unirii - str. C.F. Robescu
Ctitor: Domnita Ancuta, fiica dominitorului Brancoveanu
Hram: 11.11 - Sfantul mare Mucenic Mica
Moaste sfinte: Mo
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.