Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Mineralogie al Universitatii Babes-Bolyai are la baza colectiile Institutului de Mineralogie (Universitatea Ferenc Joszef) si cuprinde o diversa paleta de minerale.
In prezent, patrimoniul muzeului cuprinde 16.500 de esatioane, dintre care 12.500 minerale, peste 3.700 geme prelucrate si 223 meteoriti, grupate in 13 colectii, expuse in 36 de vitrine.
Colectiile muzeale sunt unice in Transilvania, fiind adunate cu ajutorul donatiilor si schimburilor intre studenti si profesori.
Muzeul de Mineralogie este situat in centrul orasului Cluj Napoca, in cladirea Universitatii Babes Bolyai, in holul cladirii, fiind amenajat in doua sali de expozitie.
Muzeul de Mineralogie Cluj Napoca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Mineralogie Cluj Napoca
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.7675171,23.5916557
Teatrul National si Opera Romana si-au deschis portile, odata cu prima reprezentatie in limba romana, la 14 mai 1919, ca expresie a renasterii spirituale care a urmat Unirii Transilvaniei cu Romania d
Cea mai veche companie teatrala de limba maghiara. Astazi teatru cu un repertoriu de interes national, finantat de Ministerul Culturii, avand in prezent un numar de 108 angajati din care personal arti
Patinoarul Fiesta Sport din Cluj este situat in apropierea hipermarketului Cora, fiind deschis de catre fostii patinatori profesionisti Gheorghe Parv si Grety Marton.
Este un patinoar pe care s-ar p
Palatului Rhedey a fost denumit astfel dupa numele familiei care l-a cumparat la inceputul secolului al XVIII-lea. Stilul caracteristic al cladirii este stilul eclectic.
Placa comemorativa aflata la
Manastirea Franciscana din Cluj-Napoca reprezinta una din cele mai vechi cladiri din oras. Aceasta se afla langa Biserica Franciscana.
In anul 1556, o data cu venirea curentului reformat, calugarii
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.