Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta este unul dintre cele mai bogate muzee din tara. Construit in anul 1879, muzeul a fost infiintat cu ajutorul lui Remus Opreanu, fiind refacut in anul 1911 de catre Vasile Parvan.
Initial a functionat in cladirea prefecturii, avand un patrimoniu restrans, format din piese marunte, 15 sculpturi si 27 de piese de dimensiuni mari. In anul 1882, Palatul Prefecturii a fost distrus de un incendiu, ce a dus la desfiintarea institutiei. In perioada in care a fost intrerupta activitatea muzeului, piesele au fost adapostite in locuri neamenajate. In anul 1911, au inceput lucrarile de reamenajare a muzeului, urmand ca in anul 1930 sa fie redeschis publicului.
Organizat in 24 de sali, muzeul adaposteste mai multe expozitii, printre care: tezaur, numanistica, icoane, podoabe de argint si pipe. Unele piese dateaza din neolitic, din culturile Hamangia si Gumelnita. Printre exponate se numara: sarcofage apartinand secolelor I-III, amfore greco-romane, statuete reprezentand zeitati grecesti si opere de arta. Una dintre cele mai renumite piese este sarpele Glykon lucrat in marmura alba si colectia de monede gravate cu regii sciti. Patrimoniul muzeului cunoaste peste 430.000 de obiecte, iar biblioteca 32.844 de colume si 19.352 ziare. Acesta cuprinde si colectia de fototeca si colectia de documentare (138 iconografie si 7 filme documentare).
Muzeul de istorie nationala si arheologie din Constanta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de istorie nationala si arheologie din Constanta
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Constanta
Coordonate GPS: 44.1737289,28.6583271
Statuia lui Ioan N. Roman din Constanta a fost creata in urma deciziei municipalitatii, in semn de omagiu. Opera a fost realizata de I. Dimitriu-Barlad, autor de monumente ale eroilor din Primul Razbo
Farul genovez se inalta pe faleza orasului Constanta, in spatele monumentului ce infatiseaza bustul lui Mihai Eminescu.
Lucrarile de constructie au fost finalizate in jurul anului 1300, de catre geno
Biserica Sf. Nicolae din Constanta reprezinta un monument istoric, finalizat in anul 1890.
Conform documentelor de arhiva, in data de 8 octombrie 1898 a fost realizata o cerere a Comunitatii bulgare
Geamia Hunchiar reprezinta un monument istoric si de arhitectura religioasa amplasat in zona istorica a orasului, foarta aproape de Muzeul de Arta Populara.
Edificiul a fost construit in stil maur, d
Statuia „Extaz” reprezinta un monument istoric aflat in municipiul Constanta, ce figurează pe Noua lista a monumentelor istorice.
Statuia „Extaz” este amplasata pe Bulevardul Tomis, in parcu
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.