Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Arheologic Constanta este situat pe o suprafata intinsa, intre Primaria Constanta si bulevardul Ferdinand. Aleile parcului se aseamana cu salile de expozitie dintr-un muzeu de istorie, fiind incadrate de coloane, vase de ceramica si alte vestigii istorice care dateaza din perioada romano-bizantina a cetatii.
Partea parcului aflata spre bulevardul Ferdinand este si in prezent marginita de zidul roman de incinta, constructie ce dateaza din secolul al III-lea d.Hr. si care prezinta doua porti de intrare in cetate. In zona se regasesc si ramasitele Turnului Macelarilor, refacut in timpul lui Iustinian, precum si o serie de alte fragmente arhitectonice ale Tomisului antic.
Peretele cladirii aflate in extremitatea estica a parcului detine o Harta a asezarilor antice din Dobrogea, obiectiv realizat la scara mare si confectionat din piatra naturala.
Sursa foto: https://www.cugetliber.ro/
Parcul Arheologic Constanta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Parcul Arheologic Constanta
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Constanta
Coordonate GPS: 44.178028,28.650885
Constanta, cel mai vechi oras al Romaniei, adaposteste, negresit, obiective turistice extrem de valoroase, unele ce si-au pastrat aspectul initial si altele ce au fost transformate in timp. Printre ac
Adresa: Strada Aristide Karatzali nr. 16, Constanta, 900746
Telefon: 0241-618992
Fax: 0241-618992
teatruldecopii_cta@yahoo.com
Biserica Greceasca Schimbarea la fata din Constanta se afla pe strada Aristide Karatzali si a fost construita in anul 1867 cu ajutorul coloniei grecesti din oras.
Pentru ridicarea constructiei a fos
Statuia lui Ovidiu din Constanta a fost realizata in anul 1887 de catre sculptorul italian Ettore Ferrari si este o replica a statuii din Sulmona, Italia.
Edificiul este asezat in partea veche a oras
Muzeul Edificiul Roman cu Mozaic a fost amenajat intr-o cladire deosebita, situata in actuala Piata Ovidiu, nr. 12 din Constanta.
Cladirea in care isi desfasoara activitatea muzeul, este un adevarat
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.