Gradina Botanica Alexandru Buia, judetul Dolj functioneaza in doua locatii, in Craiova si in localitatea Ranca.
Gradina Botanica din Craiova a fost infiintata in anul 1952 la initiativa profesorului universitar Alexandru Buia (1911-1964), fiind amplasata in partea de sud-vest a orasului, intre strazile Constantin Lecca (Comuna din Paris) - Obedeanu – Poporului – Renasterii – Calea Severinului (N. Titulescu) – Iancu Jianu.
Gradina Botanica Montana Ranca a fost infiintata de catre profesorul universitar dr. doc. Marin Paun, discipol si colaborator apropiat al profesorului Alexandru Buia. Suprafata pe care se desfasoara gradina este de 7 hectare, terenul a fost terasat si nivelat, cu alei de acces de la Soseaua Novaci-Sebes, profesorul M. Paun, incepand amplasarea sectoarelor unei gradini botanice montane, dupa un proiect intocmit cu consultarea specialistilor din tara.
Gradina Botanica Montana Ranca a servit si serveste desfasurarii activitatilor de practica biologica a studentilor biologi, horticultori, geografi.
In prezent Gradina Botanica este mentinuta in structura Universitatii din Craiova si este finantata de catre stat.
Sursa
Gradina Botanica Alexandru Buia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Gradina Botanica Alexandru Buia
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Craiova
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 44.3249626,23.7860374
Pe strada Ion Maiorescu din curtea Bisericii Sfanta Treime, vis-a-vis de Colegiul National Carol I se afla Monumentul Domnitorului Barbu Stirbei, primul monument public ridicat in Craiova.
Statuia a
Casa Valimarescu este situata pe Calea Unirii nr.4, Craiova. A fost construita intre anii 1880 - 1884, dupa planurile unui arhitectului francez, Albert Galleron, acelasi care a proiectat Ateneul Roman
Palatul Vorvoreanu sau Palatul Mitropolitan, este o frumoasa cladire situata pe strada Fratii Buzesti nr. 10 din Craiova.
A fost construit la inceputul secolului XX si reprezinta stilul renascentist t
Biserica Sfanta Treime din Craiova se afla pe strada Ioan Maiorescu nr.9, judetul Dolj si a fost ridicata de Dumitrana Stirbei intre anii 1765 - 1768, in stil brancovenesc.
Pictura bisericii este im
Casa Glogoveanu este situata pe strada Brestei nr. 18, localitatea Craiova. Nu e cunoscuta data constructiei, dar a fost adusa in forma actuala in 1802. Prezinta elemente traditionale specifice, cu ar
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.