Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Hecht reprezinta una dintre cele mai vechi cladiri ale Sibiului, stilul sau arhitectural cuprinzand deopotriva detalii gotice si renascentiste. Aici a functionat in secolul al XV-lea monetaria Sibiului. Casa a apartinut initial unor bancheri florentini, apoi patricianului Georg Hecht, primar al Sibiului (1493) proprietatea trecand in posesia familiei Wayda timp de 237 de ani.
Constructia initiala este edificata in secolul XIV si modificata în secolul XV, pastrand elemente ale goticului tarziu la toate nivelele: bolti cu nervuri, profilatura, portaluri gotice (ancadramentul de usa cu baghete incrucisate, precum si boltile in plasa si stelate realizate din teracota). Incaperile de la parter sunt de asemenea boltite, dar cu bolti cilindrice.
Aspectul actual al fatadei a rezultat printr-o modernizare din secolul XIX, care a modificat complet fatada originala.
In 1821 cladirea devine sediul Universitatii Sasesti, institutie echivalenta cu un Parlament al sasilor.
Adresa: Piata Mare, nr. 8
Casa Hecht Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Hecht Sibiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.796176,24.151726
Printre primele biserici ortodoxe din Sibiu se numara si Biserica din groapa "Buna Vestire". Situata in cartierul Iosefin, pe strada Justitiei nr. 5 din Sibiu, biserica a fost construita intr
Muzeul ASTRA din Sibiu nu este un muzeu obisnuit, unde vizitezi exponate si pleci acasa cu un bagajel de cunostinte legate de civilizatia populara si traditionala de pe meleagurile mioritice.
Muzeul
Situat pe strada Cetatii din Sibiu, Turnul Olarilor a fost construit din piatra, in secolul al XV-lea, urmand sa fie consolidat doar un secol mai tarziu, in grija breslei olarilor.
Partea superioara,
Aflat in curtea grupului Scolar Independenta, strada Ocnei nr. 33, Turnul Pulberariei a fost ridicat la mijlocul secolului XVI in cadrul centurii a IV-a de aparare.
Contruit in anul 1552, turnul face
Casa cu Cariatide este una dintre cele mai interesante cladiri din Sibiu, denumirea sa provenind de la statuile care reprezinta doua femei stand in picioare, menite sa indeplineasca functia de coloane
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.